smedbergandersson

TerraCycle + Ella´s Kitchen, tävla och vinn!

Kategori: Allmänt

Jag vill tipsa om ett företag som heter TerraCycle. TerraCycles ambition är att skrota själva idén med skräp, detta genom att sätta upp nationella återvinningssystem för det skräp som av olika anledningar inte återvinns idag. Dessa nya system går ut på att erbjuda insamlingsprogram för skräp (de flesta helt gratis), och sedan omvandla detta till ett brett sortiment av nya produkter och material. TerraCycle upcyclar (uppvinner) eller återvinner skräpet till över 1500 olika nya produkter som finns tillgängliga hos återförsäljare såsom Walmart  och Whole Foods Market. Dem hoppas därmed kunna bidra till att skrota idén med skräp genom att skapa fungerande återvinningssytem för allt som idag slängs i soppåsen.

Dem har ett samarbete med bl.a Ella’s Kitchen®, TASSIMO och Bic.

Ella’s Kitchen® tycker att alla barn ska ha möjligheten att äta nyttigare mat, och upptäcka att hälsosam mat kan vara både god och spännande. Ella’s Kitchen är också djupt engagerade när det gäller att försöka skydda miljön så mycket som möjligt. Därför jobbar de med det nytänkande miljöföretaget TerraCycle® för att kunna ge nytt liv åt deras barnmatsförpackningar.

I Ella’s Kitchen-brigaden kan alla som vill och använder barnmatsförpackningar delta genom att skicka in sina använda förpackningar. Det går bra att skicka in Ella’s Kitchen-barnmatsförpackningar eller liknande barnmatsförpackningar av annat märke som också är i plastfolie till återvinning. Återvinningsprogrammet är helt gratis eftersom Ella’s Kitchen står för frakten. För varje inskickad barnmatsförpackning tilldelas deltagaren 20 poäng till sitt användarkonto som sedan kan lösas in till 20 öre att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

Just nu kan du tävla på Agnes * Mamma till Liam och Nomi blogg om en uppcyclad väska fylld med 100% ekologisk barnmat från Ella’s Kitchen.Var med och tävla här du också! 

Dessutom, du som skickar in "skräp" till TerraCycel mellan den den 5 februari-31 mars 2013 har chansen att vinna upp till 105 000 välgörenhetspoäng i vårens stora Vårstädartävlingen. Läs mer om det på deras hemsida här.