smedbergandersson

Testpilot - Rydbergs bearnaise

Kategori: Testpilot

Jag har fått möjligheten att vara testpilot för Rydbergs bearnaise sås till fisk genom ett företag som heter Buzzador.
Först var jag lite skeptisk hur smaken skulle vara i och med att den var till fisk. Men den var verkligen god och krämig! Frisk smak med inslag av lite citron, antar det är därför dem skriver att den är till fisk. Päronen, Mia och jag testade den till pommes och den fick tummen upp av alla! Rekommenderas verkligen =)

image descriptionimage descriptionValpar!!

Kategori: Allmänt

Igår fick Mio sina valpar, 7st blev det! Så himla söta!

                                  image description

                                  image description

Idag har Neo och jag varit på ärenden i byn. Först på BVC där det var mätning och vägning. All amning har nu gett god energi till vårt lilla knyte som numera väger 4380g och är 53cm lång =)! Neo har en förmåga att vilja kissa så fort man tar av blöjan (mest på pappa då) och så var även fallet uppe på BVC. Först på vågen och sedan på skötbordet där man ska kolla längden ha ha! Sedan bar det iväg till apoteket, ICA och en sväng bort till Mio och hennes valpar.

Jag har vunnit igen!!!!

Kategori: Allmänt

Jag har haft turen på min sida igen och vunnit i ännu en tävling!! Denna gången är det för Weleda. Det var någon tävling dem hade på facebook och jag vann förstapriset som är produkter ifrån hela den ekologiska serien för baby!! Skoj!!!

                                  

1v sen hemkomst

Kategori: När 1+1 blir 3

Nu har det i princip gått en vecka sedan vi kom hem. Första nätterna var det svårt att veta om det var dag och natt. Neo är en riktig charmör som är glad i mat, särskilt på nätterna. Men nu dem sista dagarna, nu när mjölken har kommit till sovar han lite längre. Blir oftast att man är uppe 3-4gånger/natt. Nu vill han även vara med lite mer, vill vara vaken och spana läget vilket är skoj. Innan var det mest äta, blöjbyte och sova som gällde.

                                 
                                    Ligga i sängen på morgonen mellan mamma och pappa är mysigt!

                                  
                         Att ligga på mammas (och pappas) bröst är också mysigt, där brukar jag somna.
                                                                           

 
                            Mera mys!!                               

image description
   SÅÅÅ här stor ska jag bli när jag blir stor!!

Nu har 1+1 blivit 3 =)

Kategori: När 1+1 blir 3

Nu äntligen har vår Neo kommit till stora världen! Måndagen den 9/4 kl. 13.20 checkade vi in på Ystad BB och 17.02 hörde vi hans första skrik. Även om jag som mamma burit honom i min mage, känt hur han rört sig, haft hicka och gud vet allt han hittat på där inne finns det inga ord som kan beskriva känslan av att se, höra och känna på honom i verkligheten. Det är alldeles underbart!

                                                                         Neo Smedberg
                                                                             20120409
                                                                               3835g
                                                                                51cm

                                   

                                   image description

En ruvande höna

Kategori: Allmänt

På torsdagar, jobbar Johan länge så i torsdagskväll hade jag kräftfrossa =)! Johan gillar varken smak eller lukten av kräftor så det gäller att passa på när han inte är hemma.

                                               image description

Igår har vi haft en lite slappe förmiddag. Blev långfrukost med bullar och sen en tupplur på soffan för oss båda. På kvällen åkte vi till Tomelilla för att se den nya American paj filmen, den var verkligen rolig =)! Vi satt i VIP fotöljerna, såå skönt att kunna fälla sätet och få upp benen - man satt som en prinsessa! Sedan blev det en sväng bort till Janne, Helen och Kito och hälsade på.

Idag ska jag färga Maria... hon har nu bestämt sig för att bli mörkhårig igen. Ikväll blir det stort påskfirande med nästan hela släkten!
Lilleman var ju beräknad att komma i torsdags, men än ligger han fortfarande och värmer sig inne i magen. Han kikar väl ut när han känner för det... Själv känner jag mig som en väntande höna som bara ligger och ruvar på sitt ägg!!

                                  

JAG VANN!!

Kategori: Allmänt

MAM är ett företag som gör en massa babyprodukter. På Facebook har dem varje dag mellan den 26/3-5/4 haft en ny tävling där man kan vinna deras produkter. Det går ut på att hitta ett påskägg med en av deras produkter och sedan skriva en motivering. OCH jag vann hi hi!! Visste inte ens att jag vunnit utan fick ett litet paket idag med posten.

                                                     image description

Jag vann en bitring som kyler och som man kan sätta fast med hjälp utav ett clip. Inte varje dag man vinner något! Roligt!! Jag skrev denna motiveringen =):

”Likt en kylande glass för en sjuk hals, fungerar denna Cooler på ett liknande sätt. Kyler, greppvänlig och med ett klipp hålls den på sin rätta plats!”

Annars har jag idag städat min bil invändigt. Var lite bökigt att krypa där fram och tillbaka med en stor mage, men det gick och fin blev den. Nu ska vi bara byta däck och tvätta den utvändigt för att sedan ta bilder så vi kan sälja den. Känns lite onödigt att ha tre bilar även om jag kommer att sakna min lilla grå pärla!!

Heldag hos päronen

Kategori: Allmänt

Igår var det nästan en heldag hemma hos päronen! Började morgonen med ett besök på MVC, allt såg bra ut. Sen bar det hem till mamsen, Miafisen och Mio. Mio låg som vanligt och sträkte ut sig längs väggarna =)
 

                                    image description

Sedan blev det lite klippning. Först kusinen Fredrik, sedan pappa och sen klippte mamma mig =). Skönt att bli av med en bit av det slitna (och gröna). Blev lite sugen på att klippa det ännu kortare, typ som en längre page... men man är lite feg. Sen är det nog ganska skönt att kunna sätta upp allt hår nu när sommaren och lilleman kommer. Kanske nästa gång =)!

Maria har börjat lära sig att bygga nagler och igår kom hon till Sjöbo för att bygga på en kompis till Mia och vår kusin Nina. Hon behöver fler kaniner att öva på så hojta till om ni är intresserade att få era nagler byggda för en billig peng!

                                             image description

Tog även ett foto på dem fina onepice´en som mamsen sytt =)! Visst är dem fina!!

                                           image description

Testpilot

Kategori: Testpilot

Jag är testpilot för två olika företag, Smartson och Buzzador och får därför möjligheten att testa olika produkter. Det kan vara allt ifrån godis, mat, kläder, bilar, skönhetsprodukter m.m. Oftast funkar det så att man själv får testa det och ibland får man även med små provburkar för att dela ut till nära och kära. Efter man testat lämnar man ett omdöme om hur det gått och vad man tyckte. Roligt tyccker jag, särskilt eftersom många saker hade man förmodligen inte testat annars.

Denna gången har jag fått möjlighet att testa Arlas God Morgon® BIFIDO. Den finns i smakerna apelsin, äpple, blåbär och nypon. BIFIDO är som Proviva med probiotiska bakterier som ska hjälpa till att hålla magen i balans. Jag valde med blåbärs smak och tycker så här;

"Är en god och lite tjockare juice!! Smaken är kanon, detta är så som blåbär ska smaka. Om man jämför med konkurrerande juice ligger denna nu på min topp ett lista. Liten nackdel att den innehåller mer sockerarter än konkurrenten. Nästa gång ska jag testa apelsin och se om den har lite syrlig smak, annars hade det varit önskvärt för en kommande tillökning i BIFIDO familjen."

image description

En puledag

Kategori: Allmänt

Igår var det varit en riktig puledag! Dammsög och moppa, handlade, packat det sista sista till BB-väskan, varit på biblioteket, hälsat på mamsen, tagit en promenix och lite annat han jag med. Det är sååå härligt när man vaknar på morgonen nu när solen skiner!! Hade önskat bara att solen stannade framme hela dagen och inte bara gömde sig där bakom molnen... Igår kom det ju t.o.m någon snö flinga!?! Nä, nu röstar jag på mer sol!! Hittade lite vårtecken på promenixen =)

                                               image description

Väl hemma hos päronen möttes jag av mamsen inne i sin syjunta!! Tur att hon är ledig på måndagar så hon får stillat och tid för sitt sybehov! Hon hade sytt jättefina onepice! Hon har ritat av den som jag köpte i Lund förra veckan. Ni kommer säkerligen att få se en och annan bild på dem sen när lillaman behagar att se den stora världen!

Mio tycker nog att sina små valpar börjar ta lite mycket plats i magen. Hon älskar att ligga på rygg och sträcka ut sig nu, mer än vanligt vill säga. När man inte klappar henne löser hon det på annat sätt, som t.e.x på bilden nedan =)

                                      image description

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Noop, inget nytt som har hänt på bebis fronten.

I lördags samlade jag nya vuxenpoäng, jag lärde mig sticka! Ha ha, ni skulle sett Johans min när jag berättade det för honom. Allt går att lära sig via youtube ;)! Just nu blir det en halsduk, lättast så nu innan man fått kläm på det. Nästa steg är att lära sig sticka efter mönster. På kvällen var vi ute på Sjöbo väster för att fira Caroline och Andreas födelsedagar. Dem bjöd på goda pajer och en mumsig chokladtårta i sitt nya fina hus!

                                          image description

Igår tog jag och Cindy en liten promenix i Oran. Skönt att komma ut och gå lite och få frisk luft, det går dock inte så snabbt ha ha. På eftermiddagen bar det iväg till Malmö för att lämna Johans farmor och hämta en vagga som går i deras släkt. Efter en McDrive i Staffanstorp styrde vi kosan mot Lund. Efter att ha hämtat kebabrulle/tallrik och sushi, bar det hem till Maria och André för filmkväll =)!

                                  image description